22 Aralık 2009 Salı

kahpe iphone, göt blog


uzunca bi ara verdim yazmaya ancak mevzu "ah çok yoğunum timetable'ım olmayan beynimi sikiyor" havalarımdan kaynaklı değil. gezdim tozdum geldim arkadaşlar. bu üçlemenin hemen arkasından aklımıza gelen "veni vidi vici" sözüyle rahmetli jül sezar'ı anıyor, "aldım verdim ben seni yendim" şeklinde seyreden takıma adam seçmecelerimizi de yad etmeden geçmiyoruz.

izmir, eskişehir, istanbul şeklinde hipotenüs uzunluğu belirsiz bir üçgen çizdim ortalıklarda yokken. her şey güzeldi, ahbap, dost, akraba falan derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım gibi, internet bağımlısı olmadığımı da kendime ispat ettim. örneğin ıssız adaya düşsem "ah cep telefonum olsaydı" derim tabi normal bi insan olarak ancak yanımda sayid gibi haberleşmeyi dumandan skype seviyesine altmış saniyede getirebilecek bir kimse olsa buna da "hayır" demem, neden diyeyim? internetten bağımsız yaşayabiliyorum manasında yani. misal twitter denen şeye üye olmama rağmen bir tek tweet'imi bulamazsınız. neden? çünkü ben öyle sms çek adamı değilim. dolayısıyla da öyle sınırlı sayıda karakterle yapamam. mizacıma ters bi kere. karakteri sınırlı olan her şeye kılım. "aşkım ben yatıyorum" mesajı atan, sıçmaya gitse sevgilisine rapor eden karılara da ayrıca kılım. bir de elinden iphone'unu düşürmeyen kokoşlar var ki kendilerinin IQ şelalesi olduğuna bu seyahatlerde ziyadesiyle kanaat getirdim. (şelale: içinden suların fışkırdığı fakat pratikte hiçbir fayda sağlamayan doğal olaylar bütünü.) thomas edison'dan bu yana geliştirilmiş hiçbir cihazı bir erkek yardımı olmadan kullanamayan bu kadınlara iphone hediye eden zihniyetin de amına koyim. hediye edildiğini varsayıyorum çünkü kendileri iphone alabilecek imkan ve kabiliyette değiller: onca fonksiyona sahip karmaşık görünümlü ve pahada ağır bir şeyi kullanamayacaksan alma - aldırtma! ha zaten bir apple ürünü ne kadar karmaşık olabilir, gerizekalı amerikan toplumuna hitap etmek üzere piyasaya sürülüyorlar neticede! bunu da bana iphone alan olmadı diye kıskandığımdan söylemiyorum, sadece iphone'ları bozulursa kendileri tamir edemezler diye üzüldüğümden söylüyorum.

tespitlerim bu kadarla sınırlı değil tabii. ben yokken blog camiasındaki kendi çapında pasta ünlüler twitter'daki gerçek ünlülerin seviyesine erişmişler - yok efendim 1517 tane (ridaniye) follower yapmalar, yok birbirlerine bloglardan laf atmalar, karılara ince ince yazmalar, heriflere gösterip vermemeler - n'oluyor olm? blog camiası resmen göt olmuş. müge anlı'ya "öküz gibisin" diyen seda sayan'dan farkımız kalmamış! iki dakika ortadan kaybolalım belki bi kısmet çıkar dedik, anında satmışsınız, benim buraları boşlamışsınız! derhal yılbaşı hediyesi olarak levi's'ın çıkarttığı asker künyesi şeklindeki dijital saatten hediye etmezseniz ve sene sonuna kadar en az 85 follower görmezsem fena küserim. valla bozulursa kendim tamir edicem, söz.

son dakka golü: brittany murphy de ölmüş ya. hayat ne tuhaf vapurlar filan.

6 yorum:

asethuan dedi ki...

şerefsizim ben boşlamadım... nerdesin lan? öldün sandık. en son bura kasıyodu msn veriyodun. direk kısmetin bendim. çocuklarımız parkta salıncağa binerken düştüydü, oğlanın kafası yarıldı, sen kızı doğururken ben bayıldıydım...

- ha! anne... bana ne ben okula gitmicem ya..
+ gitmicem ne demek eşşek sıpası. hayat bilgisinden yazılı var.
- beslenmeme ıspanak koyma bari.
+ sus bitecek o!!!

bonham dedi ki...

oo paşam da burdaymış. valla boşlamamışsın, helal! beslenmesinde ıspanak yiyecek bi çocuğa benzemiyosun gerçi.

asethuan dedi ki...

hemen de dötünüz kalkıyo lan sizin! yurdum kızı deel misiniz, hemen çocuk muamelesi yapmalar, bilmem aşağılamalar felan. takip etmiyom olm blogunu...

o değil de ne zaman buluşçaz?

bonham dedi ki...

olm beslenmeye ıspanak koyan anne mi olur, ona istinaden dedik. mailine bak bi de.

mgntwmn dedi ki...

hokgelmişsin.yediğin içtiğin senin olsun(yurtdışı olsa affetmezdik)yaptıklarını anlat.
İmza:iphone ayarı teli olan ve sıkı tivitırcı kadın.
Ps:tektaşını kendi almış,bozulursa yaptırcak birilerini bulur:)

bonham dedi ki...

mgntwmn bir veya birkaç postta maceralarımı kesin anlatıcam. tivitır önyargımı yenersem yanındayım.

ha ayfon dedin mi işler değişir. şurda ince bi çizgi var: iphone ayrı, iphone ayarı telefon ayrı. ve fakat kendin yapamadın mı işler yaş.